Ohh Rakan-rakan kuu (︶ε︶メ)

Monday, December 27, 2010

Bunuh Diri (18SG)

Yang ni bunuh orang ,
lain tau
Bunuh Diri , apa yang saya faham , bunuh diri adalah org yg hendak mati dengan sengaja ,. hemmm tu je laa yg saya faham . Pada mula2 nyaa , saya ingt kn bunuh diri ni adalah  Terjun Bangunan jee , rupa2 nya , ada bnyk cara lagi , huhh sungguh GANAS sekali..









Dekat bawah ni adalah sikit cara2 nk belajar nk bunuh diri ,huhuhuhuuu..

haa ni gna kn jam

ni plak boleh buat time perayaan

ni kna pandai Fizik ni , hahahaa..

haa , yang ni boleh buat kt Kampung halaman , mudah jee ni..

Yang ni pulak ,g laa kt Stadium , pandai2 laa korang buat sendiri yaa..

haa , ni boleh laa g kt sukan Olimpik nanti yaa..

yang last ni , korang boleh buat , kalo korang ni Ikan duyung..




*Bunuh Diri adalah Salah d sisi ISLAM



Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, December 23, 2010

Kisah Anjing ..


LEMBU : Hai anjing, apa habaq? Macam ada yg tak kena je?

ANJING : Aku tengah tension nih. Mau je aku gigit manusia tadi.


LEMBU : Eh? kenapa?


ANJING : aku lalu tepi dua orang manusia lelaki dan perempuan yg sedang berkepit. Tetiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata “hoi anjing, pergi jauh-jauh, najis!


LEMBU : Ya, lah. Ko kan haram. Najis tahap berat bagi manusia. Biasalah tu.



ANJING : Kalau aku najis sekali pon, kalau dia tersentuh aku, boleh disamak. Yang dia sentuh dan raba-raba awek dia tu apa? Boleh ke nak samak dosa?

LEMBU : Betul tu. Memegang wanita yg bukan mahramnya tanpa ikatan yg sah, lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang ko anjing, malah tak boleh suci sekalipun disamak.


ANJING : Wah.. ayat ko memang power la… manusia kena ubah pepatah “Pandai macam LEMBU”


Sedikit Penjelasan : 

Daripada satu hadis yang diriwayatkan daripada ibnu Majah menyatakan bahawa



“Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram”.
Bersentuhan (dengan sengaja & apatah lagi bertujuan syahwat) adalah berdosa dan wajib bertaubat (bagi membersihkan dosa). Sedangkan menyentuh anjing tidaklah berdosa dan hanya perlu disuci (bukan bertaubat). Menyentuh anjing bukanlah satu kesalahan (dosa) atau maksiat. Tetapi, menyentuh wanita bukan mahram adalah berdosa dan merupakan maksiat.

Di dalam satu riwayat hadis yang lain yang maksudnya,
“Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya. (Riwayat At Tabrani dan Baihaqi)”
“Katakanlah lagi (kepadanya): Adakah sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang-orang yang dapat mengambil pelajaran dan peringatan hanyalah orang-orang yang berakal sempurna”. 
(Surah Zumar: 9)
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Tuesday, December 14, 2010

AKU & MOTO

Hari ni hri aku mengambil moto ... Di sebab kn aku ni , pelajar CS110 , so aku ambil la MOTO WAVE 110 ,hahahhaaa,..Hahhahaaa...malam ni akhir nya  aku berjaya gk bawa moto dri Pekan Rawang sampai laa RUMAH ,... JLN dh la sesak gilaa nk mampuss , dh la gelap , lori lalu lalang , x sangka berjaya gk ku harungi dgn hati yg Cool.. Alhamdulillah , Selamat sampai akhirnyaa ... nama yg telah d beri kt moto aku ni WUR 5799 , ohh merduu nyaa nama , ni nk  mula jatuh CINTA ni ... Kpd Syaz Wan , terima kasih la bantu aku dlm hal2 moto ni , ko laa Senior MOTO aku ,.. hahhahahaaa...
haa , yg sebelah ni plak MOTO member aku ,  
haa yg cantik nama tuu la kekasih aku

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Monday, December 13, 2010

Sam & Dol !

SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?


DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu tendang aku. Nasib baik aku tak mati!

==================================

SAM: Apasal ko marah kat toke kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit!

==================================

SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau ia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas, aku jumpa ia mati dalam air!

==================================

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer!....

==================================

SAM: Apasal kopi yang kau bancuh ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah!..

==================================

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil elektrik, api rumah aku dah kena potong!

==================================

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat negara ni ada AIDS. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada AIDS,
SAM: kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...

==================================

SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macam ni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.

==================================

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, December 9, 2010

Ohh Duniaa...

pening2 , bnyk benda yg kulalui , mcm2 hala tuju tlh ku tempuhi ...
result pn dh kuar , dpt pn paras hidung ...
(tu la study MALAS !!)
kadang2 dh agak dh ia akn berlaku ..
tpi nk buat mcm mana Cool je laa , ..
|
Subjek ECO la , yg pling aku bengang !!
|
|
x thu nk cakap apa dh 

Ohh Sedihnyaa
|
|
sapa2
yg dpt pointer CEMERLANG tuu 
blnja la mkn yaa..
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Sunday, December 5, 2010

Battle Tank

Hahahahaa , Best gila ... dh setahun dh x main game ni .. tiba2 main , rasa teruja sgt2... ini lah game mula2 aku main sblum DOTA , bersama si Hainizam tuu hahahaa.... Masa kali pertama main tu x tido mlm d buat nyaa , lebih2 lagi kalo esok tuu x de Class .

Game ni cara main mcm dota , cuma game ni smua benda bleh upgrade , hero dia , barang dia , dn lain2 .. biasa la mkin mahal brg kita bli , mkin kuat la hero tuu ,  tdi aku main 3x game ni , dkt 4 jam gk laa.. klakar kn , 2 kali kalah sekali menang ..  biasa la , Hero mula2 kalah , hahahaa..
Akhirnya menang GAk !!! huhuhuhuuu..
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Tuesday, November 30, 2010

Bosan nyaa lwn Ai..

hemmm , 
aku ni isik menang je lwn Ai(computer) ,
dlm dota , wlaupn dh buat insane ,
wahhh bosan nyaa.... ,
isik menang jee ,
x mencabar pn ,
nk main kt Garena , tenet slow lak.. ,
heemmm , mcm mna ha nk bgi Ai ni kuat skit ,

nk rasa cabaran ,
fikir2 , nk buat bgi Ai kuat skit ,
x kn nk bgi jee Ai bnuh aku ni..
 huhhh..
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, November 25, 2010

fuhhh letih ,

Hari ni aku berjoging , 
Nk sihat kn badan ,
yg dh lama x kluar pluh ,
joging ku adalah ,
mengemas bilik..
huhuhuhuu BESTTtt...
sebenar nya nk lari cam ni , 
,










atau mcm ni ,..
hahaahahaaa...
tpi MALAS.. hahaha..
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Monday, November 22, 2010

Jalan - jalan.....

Hari ni ku jalan - jalan makan Angin ...
ngan bdak yg x di kenali ...
hahhahaa....

kami jalan dri rumah ke kedai , pastu pulang blik ke rumah , perjalanan ini mengambil masa 10 min ... huuhuhuhuu lamaa nyee... bdak ni Cinta kn keAmanan ...  Sya rasa dia boleh jdi PM satu hri nanti .. hehhehhee... :P
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Saturday, November 20, 2010

Pisau Lipat .. :)

Suatu hari di tengah hutan.. ketika para pelajar sebuah universiti sedang melakukan penyelidikan terhadap tumbuhan hutan… Seorang pelajar senior yang juga merupakan pemimpin kepada rombongan itu terjumpa dengan sebuah pisau lipat di atas tanah. Menurut peraturan yang telah ditetapkan semasa membuat penyelidikan didalam hutan.. sesiapa yang meninggalkan barang penyelidikan didalam perjalanan akan dihukum.
Lalu pelajar Senior itu dengan mengambil pisau lipat dan menghimpunkan semua pelajar untuk tujuan menghukum mana-mana siswa yang telah lalai meninggalkan pisau lipatnya.
“Siapa yang merasa kehilangan pisau lipat di tengah perjalanan tadi?” tanya pelajar senior itu..
Tak ada seorang pun yang berani mengaku.. Kemudian pelajar senior itu menambah..
“Ayuh cepat.. mengaku aje la,. lagipun sebenarnya saya sudah tahu siapa pemilik pisau lipat ini kerana namanya terukir di sini.. Tapi saya inginkan kejujuran kamu semua untuk mengaku!”
Masih tidak ada jawaban dari para pelajar lain..
“Kerana tidak ada yang dengan jujur mahu mengakui kesalahannya maka saya akan panggil namanya?!!!”
Pelajar2 masih lagi diam. Akhirnya pelajar senior itu tidak dapat bersabar lagi.. lalu diambilnya pisau lipat tadi kemudian dengan lantang dia menyebut nama pemilik pisau itu…
“STAINLESS STEEL cepat keluar…!!!” hahahahahahahahah………
 gelakk laaa...


kenapa kentut berbau?
.
.
.
.

supaya orang pekak boleh menikmatinya juga
gelak laa lagi..
hahahhahaaa...

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Friday, November 19, 2010

Hari ni , aku jln2 ngan ayah .... heemmm ank bapak kutt...

lalalalalallaaaaaa... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ...
huhhh... aku x reti bgi ucapan .... aku g kul 2 , blik kul 5.50 ptg tdi ... HABIs...
 kn best kalo dpt buat cam ni ..
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Wednesday, October 27, 2010

Heemmmm..... No coment

Hari ni hari PERTAMA aku buat BLOG ni ,
heemmm ,
Sebenarnyaa , aku ni bkn ske sgt pn menaip  ni ..
jdi , aku tulis simple2 je laaa yaa ,
aku ni Cool , 
cme x Cool masa aku bertukar jdi Bankai la kut ..
Ini Time aku bertukar ,
BANKAI ,
Teacher     : If you eat fish?
Student     : It's good for my eyes.
Teacher     : If you don't eat fish?
...
Student     : It's good for the fish!
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...