Ohh Rakan-rakan kuu (︶ε︶メ)

Saturday, January 29, 2011

Haram Kawin 1 pejabat,...



Syazwan dan Syamim yang baru balik dari solat jemaah Isyak di Masjid berborak-borak sambil berjalan.

Syamim: Aku nak kawin la Wan

Syazwan: Alhamdulillah, dengan budak mana Syamim?

Syamim: Satu pejabat Wan....

Syazwan: Ish mana boleh kawin satu pejabat… haram tuh!

Syamim: (mula hangin) ko jangan memandai buat hukum sendiri la Wan!

Syazwan: Betullah! Sengal2 aku selalu dengar ceramah agama tau!

Syamim: Ko ni dah belajar ajaran sesat agaknya

Syazwan: Takde la Syamim, lu tanyalah mana-mana ustaz pun.

Syamim: Ok, ok cuba ko cakap sebab apa haram?

Syazwan: Islam suruh kawin paling ramai 4 orang jer… kalau dah satu pejabat ko yang ada 20-30 org perempuan tu kan ke haram?

Syamim: siotnyaa Bhaihaqi Cool

Bhaihaqi : hahahhaaa.... Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Friday, January 21, 2011

LAWAK KAMPUS


Apa yang aku buat kalo BOSAN2 ni , hemmm , Mesti laa studyy , hahahhaaa...  pada masa lapang aku akn study  pelbagai2 ( Study tuuu , jgn main2 - payah nk jumpa laki yang kuat study ni ) , salah satu subjek yang aku sgt ske study adalah , membaca komik , komik yang  Funny2 , nk cite skit la tentang komik yang aku minat  ni ,  hemm komik ni memang lawak .. bgus utk tontonan umum  , "U" huhuhuuu...

Lawak Kampus merupakan karya daripada Keith & Zelo yang memaparkan kehidupan remaja sekolah dalam menjalani kehidupan.Selepas Zelo meninggalkan Kumpulan Art Square,Keith meneruskan karya Lawak Kampus.
Hingga kini Lawak Kampus mempunyai 6 novel grafik dalam bahasa melayu dan kini banyak diolah dalam pelbagai bahasa.
Daripada Hitam Putih,kini Lawak Kampus berwarna dan diwarna oleh Siew yang merupakan pemenang anugerah PeKOMIK bagi Warnaan Terbaik ...

Vanness

  • Pelajar paling nakal di sekolah.


Froggy

  • Pelajar yang sangat baik hati,pintar dan kaya walaupun kadangkala bersikap nakal akibat terpengaruh dengan sikap Vanness.Mempunyai kebolehan melihat hantu.


Aditas

  • Kawan baik Vanness dan sering terikut-ikut dengan sikap Vanness.Pengotor dan pandai bermain dalan semua sukan.


Xena

  • Pelajar perempuan yang mempunyai wajah hodoh.Menyukai Vanness dan disukai Anthony.

Bepop

  • Lelaki paling Hensem ... hahahahaa..

SiKosong

  • Pelajar paling Lurus dlm skolah , but dia tu Cool.... 


Komik Lawak Kampus menceritakan kehidupan di alam persekolahan menengah yang terlazim dengan tabiat para pelajar yang pelbagai.

hahahahaa... aku sgt minat baca komik ni ... huhuhuhuu..












Sungguh Cool

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Sunday, January 16, 2011

Semakin hari , Semakin Runsing...

hemmm , apa nk ckp ni haa ...
pendek kata , aku ni runsing loo skrg skrg ni ,....
x thu nk msuk klas mana ..
aku ni bkn nya top pun , 
smua org larang aku masuk klas d iorang ,,.. huhuhuhuuu...
...
hahahhahaa...Hti yang tak bermayaa..
JADUAL la ni , isik tukar jee !!!

mkn pun x lalu ..


Like la blog ni , Cool-cool selalu :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...