Ohh Rakan-rakan kuu (︶ε︶メ)

Saturday, May 28, 2011

Adakah binatang ni ..... ?????????

hemmm , Apa itu Binatang ? .
  • Kalo budak , dia akn ckap , binatang tu haiwan .
  • Kalo remaja , dia akn ckap , binatang tu Animal .
  • Kalo org tua , dia akn ckap , binatang tu bkn nya manusia .
  • Kalo saya , saya akn ckap , binatang tu haiwan ,  d pangil Animal dlm English dn kadang2 manusia berperangai mcm binatang (manusia yg truk jee...).
hahahaa.. ni la jwpnnyee, kalo x berpengetahuan sgt..hahahaa..

Adakah Binatang ni lebih bahaya pada manusia ?

manusia x tkut pancut kt mulut jerung , jdi kita yg lebih bahaya dri binatang ..

Adakah binatang ni boleh d jadikan brg serberguna ?

 ya , boleh menjadi hand bag , boleh ltk dompet kt dlm mulut nyaa .
mcm2 laaa , apa nk jdi , huhuhuhuu~~
Adakah binatang ni boleh d jdi anak manusia ?

 yaa , memang boleh , ni la anak haram ... (yg kanan , bkn yg kiri lol..)
hahahhaaa..
adakah binatang tidak d kna kn undang2 ? 

yaa , Binatang jga akn d tahan apabila melanggar undang2 ,
ni mesti berdua-duaan dlm kandang ni , 
kn dh kna tangkap basah ..hahahahaaa..

Yaa , Akhir nya persoalan sya tlh terjawab , Dunia2

(︶ε︶メ)

 jgn la mendera haiwan , terutama kucing :)
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, May 26, 2011

Mengerjakan Cube

Haaa Cube , korang pernah main x ngan mainan bdak2 ni ,mesti laa , pernah kn ... masih ingt lgi aku masa kecik2 , aku main baling2 jee benda ni ,masa dh besar , bru thu benda ni kena seragm kn warna nyaa , Ingt lgi masa tingkatan 5 , masa dkt2 SPM , Pertama kali aku cuba buat benda ni bgi siap .Aku mengambil masa seminggu tuu .Pegghh , masa aku nk buat tu , aku ingt benda ni mmg dh rosak dh , dh x leh nk betul kn dh , tpi aku x give up aku cuba smpai berjaya :) . Pegghh , masa dh berjaya tu ,  mmg syg laa  kn nk sentuh dh , nk bgi dia kelihatan catik jee dgn Warna Seragam .. :) .Tpi sekarang aku dh dewasa , aku dh thu dh cara nk mengerjakan benda ni , apabila aku cri kt  tenet utk belajar sendiri..

Hahh Setelah tgk kt tenet , Benda ni rupanya tercipta pada 1974 , yg d creat oleh architect Erno Rubik dan d nama kn Rubik Cube . Sekarang ni ada mcm2 warna , saiz & bilangan kotak cube dahhh.. ..

Setelah Mengkaji@Belajar betul2 benda ni ,(dkt tenet)
Haaa , ni la cara nyaa , selamat mencuba :)

tgk mcm ni laa cara nk mengerjakn cube ni .. :)

(︶ε︶メ)

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, May 19, 2011

Mnyelamtkn Mangsa (18sg)

Cuaca kian tidak menentu , Ada hari Hot dan ada hari Cool  .
Dan kadang2 kebakaran berlaku pda waktu Cool ,
dan lebih senang berlaku pada waktu Hot .
Salah satu punca utama KEBAKARAN adalah ROKOK .
(Jadi kta kn lah , X nk kpd Rokok)
Sebagai langkah berjaga2 , kita seharus nya thu hdak menyelamatkn MANGSA
ini ada sedikit Ilmu utk d kongsi :
Ohh YAahh .. mcmni la cara nk kalah kn MUSUH !!
(︶ε︶メ)
Maaf , ini bkn cara nyaa .. No Coment :P
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Tuesday, May 17, 2011

BLEACH VS ONE PIECE

Hahahaa.. Post kali ni x de laa Best sgt , pasal GAME jee .  yala kn mojoriti yg follow saya kn Pompuan , Pompuan ske main masak2 jee (kecuali Hibary) . Bleach VS One Piece , Ini lah game yg aku main masa cuti2 ni , Selain Dota . Pehh Sapa yg tgk Cite dua2 Anime ni , memang rugi besar la kn x main , mana x nya kn , masa kita main , kita seolah2 jdi watak kegemaran kita tu , pastu boleh buat kuasa nyaa , kn best giler , kalo nk lagi best main ramai2 (buat Lan) . Max main game ni 12 org , mmg Seronok gle laa , apabila setiap hero ni buat kuasa tersendiri dlm satu gelangang , mcm2 skill la  yg dkeluarkn

Antara watak yg aku ske adalah Yamamoto , Atuk tua ni , yg hebat nya , dia boleh keluar kn Api , sapa dkt , mmg KO la kn ,tpi Watak yg pling kuat adalah Kurusaki Ishigo
Haaa , ini lah Watak2 yg ada kt Game ni .. korang boleh tgk2 mcm2 Hero ada .. :)
 Sdg2 main2 dlm game ni , boleh lak Ada Kluar watak Naruto , iaitu kyubi
nk sampai ke thp ni memang lama laa kalo main , dkt 2 jam , hehehhee..
ok la Selamat mencuba Game ni .. :)
Sbnr nya bkn game Anime ni je yg ada kt Warcraf , korang pn boleh main game
Fight Of Character , Anime Fox , dan lain2 .. (︶ε︶メ)
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Wednesday, May 11, 2011

Tahukah Anda !! .. Fakta Benar

  • Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.                                                                  
  • Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.                                                                                                                                                                               
  • Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan.
     
  • Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy,jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itudipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellinipada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.
     
  • Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.
     
  • Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.
     
  • Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.
     
  • Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.                                                                          
  • Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.                                                                                                                                     
  • Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.
     
  • Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita. TERUTAMA DI WARUNG MAK , nyamm3x..
     
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Sunday, May 8, 2011

Sajak Untuk Ibu ..


Aku masih ingat
dan akan terus ingat
sehingga akhir hayat
dulu engkau banyak menderita
aku masih ingat
dulu engkau banyak menangis
aku masih ingat
dulu engkau banyak berkorban
apa saja
aku masih ingat
dulu engkau berbalut ketabahan
membesarkan aku mengenal kemanusiaan
aku masih ingat
dulu engkau berlantaikan semangat
mengasuh aku menjadi insan beriman
aku masih ingat
dulu engkau berdinding kegigihan
mendidik aku menjadi anak soleh
aku masih ingat
dulu engkau merumahkan setia
memelihara aku dengan kasih sayang
menjadi manusia berguna
aku masih ingat….
aku masih ingat….
tak kan mudah aku lupa
karena jasamu tak terbalas semuanya
karena tak terenang sepenuhnya
di laut budimu
ibu……..!!!!
aku masih ingat
mengucapkan terima kasih
dan akan terus ingat melafazkannya
sehingga akhir hayat
aku masih ingat
segala yang murni itu…
 
 
Hahahaa .. tpi aku pgil Mak aku Umi .. :) .
Hari Ibu ni .. Aku hadiah kn Chocolate & Ciuman Iklas .
Selama Hari Ibu
.
bgi aku , tiap2 hri , adalaa hri Ibu .


Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, May 5, 2011

Tertekan nyaa Garena Lag

pagi tdi bkk laptop tgk Anime ,
Pastu main game , Pastu tgk movie , Pastu main game lagi ..
dan Adik lak gna , pastu ada bdak ganggu , 
pastu diorang main laptop sya , masa saya tido , ..
Hentak2 laptop sya , ..
Bdak kecil kata kn ...
Kalo x dh belasah dah bdk tuu ..
jdi nk d pendek kn cite , mlm ni aku main laa Garena ..
mcm biasa laa , main ngan member2 ..
Pehh Main dlm keadaan Laptop Panas gle laa ..
yalakn , Laptop x tutup2 , (sbnr dh 4hri dh x tutup)
.
main 5 game . tpi lima2 game x hbis.. huhh ..
Game yg last , Laptop aku jam .. x grak .. langsung ..
Garena tkan apa2 pn x bleh .. :'(
Haa , ni nk reply mesage pn x leh .. Member tgh paksa2 main dh tuu ..
not responding jee ..
itu x pe lagi , sya tkan ctrl alt delete ..
pn not responding gk .. 
hahahahaa , nk save gmbr pn x leh .. 
.
last2 .. aku shut down jee laptop ni , pastu bkk blik .
dkt stgh jm gk laa nk bkk ..
dh truk dh ni ..

not responding - not responding...
skrg dh elok dh , aku repair sendiri .. :)
.
(x de la repair mna pn .. bgi laptop sejuk jee)
hahhahahaa..
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Tuesday, May 3, 2011

Pehh Hospital Tersunyi..

Ohh yaahhh...
Selamat Bercuti suma..(to Uitm jee)
ce teka - ce teka , Cuti ni aku g mna ...
haa , aku g Hospital jee , jenguk nenek aku ni , ..
Apa yg aku nk ckp kn ni , Hospital ni , gle laa Sunyi , ..
Pehh .. nk jumpa Pesakit kt ctu pn payah , 
sbb Besar gle laa , hahaha , nama pn HOSPITAL kn .
(5x ganda lebih besar , dri Sekolah menengah aku ni).
pendek kata , mcm lapangan terbang KLIA laa kn
(mkin kecik skit dri tuu)
.
Aku ckp btul , 
Tempat parking keta , bnyk kenderaan ,
 tpi , semua doktor2 , jururawat & pekerja kt ctu jee pnya .
.
korang boleh main kejar2 laa kt ctu , 
haa ni laa gmbr2 Hospital ni.
Ini Kt dlm tingkat pling Atas Sekali ..
Haa , yg sorang lagi tuu Ayah aku , x nmpk kn , sbb besar sgt Hospital ni

yg ni kt Luar . Hospital tuu..

   
Haa , yg ni kt Sebelah Tandas , 
Aku x thu asal ada tempat duduk Sebelah tandas ..
dan sebelah nyaa , Papan tanda Arah
.
haa yg ni la tmpt nenek aku duduk , 
dlm kaca kalis peluru tuu , hnya 2 org jee boleh msuk dlm satu2 masa ..
.
bdak2 x leh msuk..
Aku rasa , nenek aku jee Pesakit kt Hospital ni ..
.
kalo mlm menjelma , Serius Seram , lebih2 lgi kalo lektrik x de ..
hahahhaa.. Aku x nk duduk kt Hospital ,,
.

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Sunday, May 1, 2011

Ucapan Terima Kasih ....

Hari ni , aku sgt2 Letih ..
Letih ku ni , smpai ke thap nk tido laa kn..
yalaa kn semalam tido kul 4 a.m (BERDOTA),
 bgun awal , pastu grak dri Jengka ke RAWANG ..
Letih kn  ....
OK laa , nk dpendek kn cerita ..
Aku nk Ucap kn Tima Kasih kt Arif ngan Arm
yg sudi menjaga aku , dri segala posisi ,
hahahhaaa , aku rasa terlindung sekali , hahhahaa..
.
x lupa juga kpd kwn2 sya seperti 
Azrin  - sbb x bgi saya blik mlm semalam .
Mell - Sbb bgi thu Hujan Lebat gle kt KL tuu .
Irsyad , Nizam , Ajmal , Sam , Sabi , Arm , Din -
sbb main game ngan saya(sungguh Meriah mlm tuu)
x lupa jgak pda Arm lgi sekali , sbb Belanja KFC , hahahhaa...
.
Tidak d lupa gk kpd Follower-Follower saya suma , sbb baca Ucapan ni ,
terutama Angah ,  sbb , baru Follow , ...
Tima Kasih kpd pihak UITM , krana bgi cuti yg panjang .(bohong blaka). :'(
Thanks All ..
..
ZzZzZzZzzzz...
.

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...