Ohh Rakan-rakan kuu (︶ε︶メ)

Monday, October 31, 2011

Kasih Sayang Ibu

Ni lah di saat ibu singa melihat anak nya terjatuh dri tebing curam , 
Ibu singa ni cuba menyelamat kn anak nya , 
tpi ia nya terlalu curam dan sgt berbahaya ..

Kasih sayang yg tinggi kepada anak nya , membuat si Ibu ni , cuba lagi menyelamatkan anak nya . Ibu nya memberani kan diri memasuki lagi dlm .

setelah lama cuba menyelamat kn anak nya , akhir nya si ibu ni berjaya jgak..
 Yaa , hati seekor ibu , :D

Diambil oleh jurugambar hidupan liar Jean-Francois Largot

(︶ε︶メ) hehehee~~

Saya sayang kt umi saya :D


Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Sunday, October 30, 2011

Contest Gambar Cool


Yaa~~ Contest Gambar Cool , .. Wahhh~~ Menarik ..
ni la kali pertama dlm seumur hidup aku ni , masuk Contest . Saje je nk cuba :P
x hrap pn nk menang :P , tpi saya kn Cool rileks je laa ..
yaa , kontest ni di buat oleh Diary Amni .
ok laa , ni jela gmbr saya ada :

haa~~ tgk2 , sakit2 pn , masih rileks jee , ni baru Cool ..
hahahaa~~ :P

yaa, menghirup udara yang segar di Sungai Perak ~~ Pehh~~
mmg Cool la suasana d sini .. :)

(︶ε︶メ)hehehee~~

salah satu sbb saya msuk ..

sbb ni kn blog Cool~~ :P


Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Friday, October 28, 2011

tmpt slmt meletakkn kenderaan

yaa ~~ gmbr di atas ni akan berlaku apabila kita menjadi seorang yg lurus
( ikut je tanpa fikir salah silap & bahaya yg akn d hadapi )
Di sini ada EMPAT cara bagi meletakkan kenderaan/parking di tempat yg lebih selamat ,
di mana bgi mengelakkan kenderaan anda drpd sng d curi ..

1 . Meletakkan kenderaan anda d tgh2 d antara 2 kenderaan lain .
( Kena di lakukan di ruang lagi kecil dri kereta anda )
kereta calar x pe , yg penting kereta x hilang .. hehehee~~

2 . Meletakkan kenderaan di atas pokok .
( Makin tinggi pokok makin selamat la kenderaan anda ni )
kalo korang rasa cara ni payah hdak guna , korang boleh gna cara ke 3 .

3.  Meletakkan kenderaan anda d tangga .
( Cara ni lebih mudah di gna kan )
tapi jarang ada tmpt parking mcm ni , hehehee~~

4. Menyorokkan kenderaan anda di dalam Air .  
( Cara ni paling berkesan dan paling selamat  )
Semakin dalam Air , Semakin selamat la kenderaan Anda , hahahaa~~

dgn semua cara ni , kenderaan anda akan semakin payah hdak d curi ..
dan Ilmu saya beri ni ada lah FREE
Anda semua sangat d galakkan mengunakan smua cara ni :)

(︶ε︶メ) yaa..

jangan la jadi org yg lurus :)

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Thursday, October 27, 2011

(︶ε︶メ) Happy Birthday

Yaahh~~ Selamat Hari Jadi kepada Blog ku ni yg berusia setahun  (︶ε︶メ)..
teringat masa kali pertama aku buat Blog , hahahaa~~ x reti langsung nk gna blog ni :P

click gmbr bawah ni , kalo nk pegi ke pos kali pertama aku buat .. hehehee~~

Haa , aku start buat blog ni , sejak terpengaruh ngan rakan2 aku ni laa , mula2 tgk budak perempuan kelas aku ada blog mcm Fitrah , Zuria dn lain2 , biasa la kn , kalo kelas kt dlm Makmal Komputer tu kn , kalo lect x de jee , kita akan bukak bukan2 kt komputer tuu . Kalo yg laki biasa nya bkak Anime Manga ,kalo yg perempuan berblog , masa tu fb x leh bkk pn , tpi skrg dh boleh dah :) . Pastu aku mula la buat Blog , tujuan utama aku berblog ni adalah , sebagai kos Sains Komputer rasanya perlu la kita thu skit tentang IT ni . Masa aku buat tuu , rupa nya ramai dah member  aku yg laki sudah buat blog , kalo x caya tgk kt Member CS110 . baru buat blog jee , aku dh mula  rasa bosan , pastu benti . Pastu awal thun ni , member aku Memel bgi smgt balik utk aku berblog , lps aku tgk cara dia berblog . Yaa , akhir nya aktif skit berblog aku ni . Entri yg aku buat pn merapu2 , nk thu asal merapu-rapu , sbb aku pnya pasal laa nk buat apa pn .

Akhir nya dah setahun berlalu . Alexa pn , x de la tinggi mana hehehee~~ . Aku thu design blog aku ni x de la sehebat mana pn , dri erti kata lain serabut gle . Blog aku ni juga tak de la sehebat blog2 otai , seperti Blogserius dan tak de la se hot seperti AyeemAyam dan x de la pula seganas Karingeri . Tapi cukup la setakat Blog aku ni blog yg SeCool-Cool nyaa~~
(︶ε︶メ)..


Sedikit senyum pisang hri ni :D
Atok : Cu, pegi menyorok cepat cikgu kamu datang sebab kamu tak pergi skola hari ni..
Cucu : Atok la pegi menyorok
Atok : kenapa pulak kau ni ?
cucu : Sebab saya bagitau cikgu saya tak pergi sekolah sebab atok meninggal..

(︶ε︶メ) hehehee.. 

thu x de org yg nk baca entri kali ni :P

sbb bosan , 

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Tuesday, October 25, 2011

Cool - Hotel dari Pasir

yaa ~~ Anda pernah dgr org buat pelbagai bentuk dri pasir ~~
percaya x anda gmbr d ats ni , bkn sebuah istana semata2 ~~
tpi merupa kn sbuah hotel yg terdapat di pantai Weymouth, Dorset, di England.
_
Yaa~~ hbat kn ~~ ini lah Pintu msuk nya , & di caj kn  $ 20 satu malam
.
Ia mempunyai bilik-bilik yang berlainan dengan katil single dan double & x de bumbung ,
Pelancong yg dtg akn singgah ke hotel ni krana  hdak merasa pengalaman hidup d pasir ~~

(︶ε︶メ) huu~~ design yg cantik .

tpi malang nya ianya bertahan smpai hujan ..

 



Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Monday, October 24, 2011

Haiwan bertukar Sayur / Buah

Katak berkulit limau ~~ wauu ~~ mmg Cool~~
hahahaa~~ tpi ni bkn nya sumpahan yaa~~
ini merupa kn kemajuan teknologi kini yg di edit dgn Photoshop bgi nmpk real
Apa jadi yaa jika haiwan di edit menjadi buah atau sayur

Wouu~~ hahahaa~~ kalo betul ~~ rasa haus jee , cri je kuda belang ni~~ :P

huu~~ kuda jadi tomoto , tpi saya x mkn :P , (bernasib baik kuda ni :P )
tpi saya lgi x mkn bawang :P

haa ~~ dn mcm2 lagi~~

(︶ε︶メ)huurrm~~

mcm2 la imaginasi  photoshop ni~~

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Sunday, October 23, 2011

Kenderaan 2 Alam

Yaa , korang tentu pernah dgr :
Haiwan 2 Alam , Tumbuhan 2 Alam dan Cerita sensasi 2 Alam ~~
Tahukah Anda rupanya msih terdapat lagi yg 2 Alam nya , iaitu kenderaan 2 Alam ..

Kenderaan pertama yang boleh memandu di bawah air adalah Amphibicar Quandt, yang dibina pada tahun 1968. Hanya 3878 telah dikeluarkan tetapi ramai yang masih dipandu di atas jalan. Kemudian Technologies Gibbs datang dengan Gibbs Aquada pada tahun 2004 yang Virgin bos Richard Branson digunakan untuk memecahkan rekod kelajuan untuk menyeberangi Selat Inggeris .
yg terbaru Kenderaan sQuba yang lgi Cool ~~ 
( x de la baru sgt , dibina pada tahun 2010 )
Untuk memandu di jalan raya, 'sQuba bergantung pada satu gegelung tahan karat lebih penggantungan daripada KW tayar Pirelli automotif dan besar yang dipasang pada dijahitkan roda ringan palsu dari AEZ 17 - dan diameter 18 inci.
kalo rasa panas jee , trus jee msuk dlm Air ~~ :P
 _
tpi x de la boleh laju sgt , dlm 30 km/h jee~~
_
haa~~ tgk boleh berehat dlm air tuu~~

(︶ε︶メ) ~~ hurmm~~

kalo dh jumpa air seindah tuu~~ 

lebih baik terjun jee, x yh susah2 gna kereta tuu~~


Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Friday, October 21, 2011

Tempat Tidur Terbaik

Adakah anda cukup selesa dgn tmpt tido anda ?
TAHUKAH ANDA !!
ada tmpt yg lebih cool atau selesa atau nyaman  selain d bilik anda ..
di antara nya adalah di :
Tandas
(nk lebih selesa , bka la penutup tandas tuu)
apatah nama ni , besi buaian kut~~hahahhaa~~
(sng di dapati d bandar yg berhampiran :P )

Tayar , (akn lebih selesa kalo ia nya bergerak

dan ini adalah tmpt terbaik utk tido ~~ , udara nyaa sgt nyaman skali~~
sng d jumpai , iaitu di longkang2 besar d kawasan rumah anda~~
( uhh~~ kalo lps bgun , boleh terus mandi manda d situ jgak :P )

(︶ε︶メ) Apabila terlalu letih , 

kita sanggup tido d mana2 saja~~

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Wednesday, October 19, 2011

Mudah nya Math (︶ε︶メ)

__________________________________________________________
0 x 9 + 0 = 0                                          II         1 x 1 = 1
1 x 9 + 1 = 10                                        II         11 x 11 = 121
12 x 9 + 2 = 110                                    II         111 x 111 = 12321
123 x 9 + 3 = 1110                                II         1111 x 1111 = 1234321
1234 x 9 + 4 = 11110                            II         11111 x 11111 = 123454321
12345 x 9 + 5 = 111110                        II         111111 x 111111 = 12345654321
123456 x 9 + 6 = 1111110                    II         1111111 x 1111111 = 1234567654321
1234567 x 9 + 7 = 11111110                II         11111111 x 11111111 = 123456787654321
12345678 x 9 + 8 = 111111110            II         111111111 x 111111111 = 12345678987654321
123456789 x 9 + 9 = 1111111110        II
__________________________________________________________
1 x 8 + 1 = 9                                         II         1 x 18 + 1 = 19
12 x 8 + 2 = 98                                     II         12 x 18 + 2 = 218
123 x 8 + 3 = 987                                 II         123 x 18 + 3 = 2217
1234 x 8 + 4 = 9876                             II         1234 x 18 + 4 = 22216
12345 x 8 + 5 = 98765                         II         12345 x 18 + 5 = 222215
123456 x 8 + 6 = 987654                     II         123456 x 18 + 6 = 2222214
1234567 x 8 + 7 = 9876543                 II         1234567 x 18 + 7 = 22222213
12345678 x 8 + 8 = 98765432             II         12345678 x 18 + 8 = 222222212
123456789 x 8 + 9 = 987654321         II         123456789 x 18 + 9 = 2222222211
__________________________________________________________
123456789 + 987654321 = 1111111110
__________________________________________________________
1 x 142857 = 142857
2 x 142857 = 285714 (angka sama susunan berbeza)
3 x 142857 = 428571 (angka sama susunan berbeza)
4 x 142857 = 571428 (angka sama susunan berbeza)
5 x 142857 = 714285 (angka sama susunan berbeza)
6 x 142857 = 857142 (angka sama susunan berbeza)
7 x 142857 = 999999 (wauuu......Fantastikkk)
__________________________________________________________
Sebarang nilai jika dikalikan 9 maka jumlah hasilnya = 9
kita buktikan.....
1 x 9 = 9
2 x 9 = 18, jumlah 1 + 8 = 9
3 x 9 = 27, jumlah 2 + 7 = 9
4 x 9 = 36, jumlah 3 + 6 = 9
dst. sampai tak terhingga~~
__________________________________________________________
22 x 9 = 198.....cara cepatnya 2 x 9 = 18, lalu selitkan angka 9
ditengah, jadi 198....
buktikan sendiri cara cepat ini...
33 x 9 = 297, cara cepat 3 x 9, selipkan 9 ditengah
44 x 9 = 396
55 x 9 = 495
66 x 9 = 594
77 x 9 = 693
88 x 9 = 792
99 x 9 = 891
__________________________________________________________
Jika 3 angka kembar pula, selitkan angka 99 ditengahnya ~~
kita buktikan......
222 x 9 = 1998, cara cepat 2 x 9= 18, selitkan 99 ditengah
333 x 9 = 2997
444 x 9 = 3996
555 x 9 = 4995

 (︶ε︶メ) , Mudah kn~~ :P
copy paste dri fb :-)
Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Friday, October 14, 2011

Indahnya Halaman pokok

uhh~~ duduk d bandar mmg berasap~~ duduk kt jengka lak panas~~
hurmm~~ nanti kalo dh berduit nanti , aku rasa nk duduk kt kampung je la , 
kalo leh nk dkt hutan rimba , hahahaa~~ bru Cool ..
Pastu nk buat rumah kt atas pokok , mcm kt atas ni .. 

pastu nk letak pintu masuk rmah aku pokok mcm ni ~~
haaa .. bru stylo~~ masa nk msuk rasa Cool jee~~

pastu nk ltk benda ni kt halaman permainan ~~ , 
sng nanti nk anak2 aku main panjat2  , hahahaa~~



pastu nk letak pokok ni kt halaman rumah ~~ cehh~~ bru ctik sikit~~
 
hahahaa~~ kn best kalo smua nya dpt buat :P

(︶ε︶メ) huu .. berangan je lebih aku ni

huhuhuhuu~~

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Monday, October 10, 2011

I'm Sorry


Org cakap lelaki ni hati keras , tpi lelaki selalu minta maaf jika buat kesalahan ... :P

hahahhaa~~ no coment~~

 

(︶ε︶メ) diambil dri fb ..
macam2 betul laa~~

tpi betul laa laki lebih bnyk minta maaf dri pompuan :)


Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

Friday, October 7, 2011

Good Luck to my Friend

Akhir nya berakhir nya kisah sem 5 ~~
bnyk perkara yg tlh berlaku , bnyk aktiviti tlh ku lakukan , dan bnyk gk hal gk yg aku buat ,
tpi sikit jee aku study ~~
Bnyk2 member ku  yg telah menamatkn diploma ni , 
dan x semua sempat ku jumpa(terutama girl2 kelas aku) utk minx halal dan segala2 nyaa :P 
yalakan , keluar awal time final System , pastu lari blik rmah tido :P
yaa , dgn ni , saya Muhammad Bhaihaqi Bin Saadon ~~~~
ingin mintak halal segala-galanyaa , 
maaf kn laa saya jika saya terckap bkn2 pasal korang~~ ,
maaf kn saya sbb saya suka menyusah kn  korang ,
yaa , saya tahu , kita mkin akan bertemu lagi ~~
tpi apa salah nya kosong - kosong :P
( dh rasa mcm hari raya lak :P )  

tgk , kt bawah ni , member aku dua org ni pn x sempat ku jumpa ..
nasib baik aku dpt jumpa Adam , Hainizam & Angah ~~

tpi sempat gk kita org semua bertournament , mandi manda , jalan2 mkn angin , gelak ketawa dan lain2 :P 

 

(︶ε︶メ) Semoga berjaya d dunia dan akhirat

 

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...