Ohh Rakan-rakan kuu (︶ε︶メ)

Friday, January 21, 2011

LAWAK KAMPUS


Apa yang aku buat kalo BOSAN2 ni , hemmm , Mesti laa studyy , hahahhaaa...  pada masa lapang aku akn study  pelbagai2 ( Study tuuu , jgn main2 - payah nk jumpa laki yang kuat study ni ) , salah satu subjek yang aku sgt ske study adalah , membaca komik , komik yang  Funny2 , nk cite skit la tentang komik yang aku minat  ni ,  hemm komik ni memang lawak .. bgus utk tontonan umum  , "U" huhuhuuu...

Lawak Kampus merupakan karya daripada Keith & Zelo yang memaparkan kehidupan remaja sekolah dalam menjalani kehidupan.Selepas Zelo meninggalkan Kumpulan Art Square,Keith meneruskan karya Lawak Kampus.
Hingga kini Lawak Kampus mempunyai 6 novel grafik dalam bahasa melayu dan kini banyak diolah dalam pelbagai bahasa.
Daripada Hitam Putih,kini Lawak Kampus berwarna dan diwarna oleh Siew yang merupakan pemenang anugerah PeKOMIK bagi Warnaan Terbaik ...

Vanness

  • Pelajar paling nakal di sekolah.


Froggy

  • Pelajar yang sangat baik hati,pintar dan kaya walaupun kadangkala bersikap nakal akibat terpengaruh dengan sikap Vanness.Mempunyai kebolehan melihat hantu.


Aditas

  • Kawan baik Vanness dan sering terikut-ikut dengan sikap Vanness.Pengotor dan pandai bermain dalan semua sukan.


Xena

  • Pelajar perempuan yang mempunyai wajah hodoh.Menyukai Vanness dan disukai Anthony.

Bepop

  • Lelaki paling Hensem ... hahahahaa..

SiKosong

  • Pelajar paling Lurus dlm skolah , but dia tu Cool.... 


Komik Lawak Kampus menceritakan kehidupan di alam persekolahan menengah yang terlazim dengan tabiat para pelajar yang pelbagai.

hahahahaa... aku sgt minat baca komik ni ... huhuhuhuu..












Sungguh Cool

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

5 comments:

Sha Dhira said...

lawak kampus mmg lawak,,aq suka

BHAIHAQI COOL said...

Yaa~~ sya pn suka jugak ~~ :D

NEPH said...

lawak budak kolej dah tgok...kiki

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ said...

haa , lawak dak kolej ? , x pernah tgk .. :P

Cik Diba said...

suke lawak kampus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...