Ohh Rakan-rakan kuu (︶ε︶メ)

Saturday, November 5, 2011

Kisah 3 Sahabat

Ohh~~ Hanya gambar semata-mata~~

Ni haa , saya ada kisah 3 Ekor Haiwan yg boleh d jadi kn pengajaran kepada kita semua
Ada tiga sahabat kura-kura , katak dan yang last ulat gonggok. Suatu hari kura2 mengundang dua temannya kerumahnya buat jamuan kecil-kecilan. Jadi , mereka bertiga buat le pesta kecil di rumah kura2. Setelah asyik borak, makan, minum dan lain-lain .

katak    : Eh..dari tadi rasanya ada macam benda yang kurang la..korang perasan tak?....Ha ... patut..la rokok dah abis .
Kura2    :Iya la..sorryla gua lupa lak standby satu ....beli jer kat warong depan tuh !
Katak    : apsal aku plak......kau kan tuan rumah .
Kura2   : ye laa~~ tapi bertahun la korang nak menunggu....siapa lagi cepat .
Katak   : so kalau gitu mintak je ulat gongok tolong .
Kura2   : Oh iya ya.. ulat gongok tolong gi jap .
Ulat Gonggok : aiya.....korang ajela
Katak   : ala ..gi saja la kita orang dah undi kau
Akhirnya si Ulat gongok pergi juga untuk membeli rokok. Si Katak dan Kura2 menunggu . Lima minit menunggu...si Ulat gongok tak tiba juga...10 minit..20 minit...30 minit ... dan sampai sejam Ulat gongok masih tak timbul-timbul.

Katak   : Ulat gongok pegi mana hah tak sampai-sampai..?
Kura2   : Iye la .. risau jugak, jom kita cari!
Katak    : Jom..!
Bila jer kura2 buka pintu...Ulat gongok sudah pun berada di depan pintu.

Kura2   : "Hah tu pon dia..!
Katak   : Mana rokoknya..mulut aku dah kering sangat ni..?!
Ulat Gonggok: ..apa rokok-rokok...aku jalan pon belom..!!
Katak   :  Haah tak bergerak lagi ...jadi dari tadi buat apa...?
Ulat Gonggok: Yeeeeelaa.korang tak nampak ke ni...aku tak abis lagi PAKAI KASUT..!!

(︶ε︶メ) Pengajarannya~~

Kalo nk , beli la sendiri ~~ & katakan tidak , kpd ROKOK~~

hehehee~~

Like la blog ni , Cool-cool selalu :D

16 comments:

محمد رازيق said...

nice entry :)

socafahreza's blog said...

wah unik banget kisahnya..
hehe :D..

BHAIHAQI COOL said...

@محمد رازيق : hehee~~ copy je ni~~ :P

@socafahreza's : hehehee~~ memberi kn teladan kn ~~ :D

antechno said...

nice

shafiqabdshukor said...

hahaha..dah agak dah... mesti kena pakai banyak kasut..

BHAIHAQI COOL said...

@antechno : hurrmm~~ :)

@shafiqabdshukor : mesti pernah dgr dah cter ni ~~ :P

Nalisa Syahira said...

rokok punya pasal .

BHAIHAQI COOL said...

@Nalisa : hahaa~~ tu la pasal .. :P

Anonymous said...

Rokok la puncanya

BHAIHAQI COOL said...

@Anon : Tepat sekali~~

Kongsi Apa2 Aje said...

salam singgah, 4low ngn komen. mohon 4low blik jika blum yer (^_^)

haha..lawak tul citer ni. tapi psl pe si ulat tu tak tolak awal2. bg lah cdngn lmbt pki kst..kura2 ok jer bg cdgn...hahaha

mekasih coz singgah blog kongsi yer..

BHAIHAQI COOL said...

@Kongsi : hahahaa~~ tu la , sbb ulat gonggok tu cool kut~~ :P

ABU said...

banyak kaki dia..mmg la ambek masa nak pakai kasut hahahaha

erleena said...

haha NO to rokok!

haha byk sgt kasut dy cehh haha

Marliyana Mk said...

hahahahha..tulaa kan.lain jgn tahu suruh je


:D

BHAIHAQI COOL said...

@ABU : hehee~~ tu la pasal

@erleena : yaa , jgn merokok ~~

@Marliyana : hahaa~~ tu la jgn suka arah2 kn org jee~~ :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...